Efter teori i klubhuset og træning i svømmehallen, hvor rednings teknik/1første hjælp af dykke i nød blev gennemgået og trænet, fandt de 5 dykkere ud af, at det ikke er det nemmeste at håndtere  en bevidstløs dykker der ”bare” ligger på bunden af svømmehallen!

IMG_4871

I søndags var vi ved Lighthouse i 6 timer, hvor de 5 dykkere først blev udsat for et stress dyk hvor de skulle løse en opgave sammen, samtidig med at de blev udsat for alle mulige udstyr problemer.

IMG_4875

Alle dykkere tog den  heldigvis med ro og fik løst alle de ”udstyrsfejl”, som Mikkel og Thomas udsatte dem for helt uden problemer. Dyk 2 var et eftersøgnings dyk, hvor dykkerne skulle finde en genstand på tid – det klarede de også fint.

IMG_4877

Derefter blev dykkerne udsat for 3 forskellige senarier, hvor de bla. Skulle rede udmattede dykkere   –  alvorligt skadede dykkere – og håndtere paniske og bevidstløse dykkere både på bunden og i overfladen. Efter hvert af de 3 forskellige scenarie dyk talte vi om hvad det skete under redningen – hvad var godt og hvad der ikke fungerede så godt.

IMG_4864

Vi havde en rigtig god og lærerig dag ved vandet, hvor brugen af oxyboxen nærmest blev rutine og helt sikkert kan samles hurtigt og korrekt i en rigtig nødsituation – hvis sådan en en dag skulle opstå…!

IMG_4879

Tak for hjælpen til kaptain Lars Peter der med rolig hånd styrede biobåden rundt mellen dykkere og bøjer, Mikkel og Thomas der hele dagen var med til at lave et godt kursus.

Tag endelig en af de nye Rescuedykkere med på dine fremtidige dykkerture, de kan helt sikkert bidrage til en mere sikker dykning!

//Morten